juridicenet
despagubiri accidente de circulatie, accidente de munca si malpraxis- 0764442422
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Ianuarie 2020
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

raspundere civila

Mar Aug 23, 2011 6:54 pm Scris de loviubesc

Buna ziua

Pare rau pentru limba mea dar sunt Franceza.

Locuiesc în Franta si prietenul meu are o casa (rural) fara valoare în care nu locuieste nimeni la Medies Vii. Daca cineva este ranit pe proprietatea sa, fara a fi invitat, este responsabil???????? chiar daca bunul nu este închisa ????????????In Franta sunt responsabil chiar daca este un hot).

De exemplu, în cazul în care copiii intra …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 2

recuperarea banilor dati pe medicamente in spitale

Joi Iun 23, 2011 5:06 am Scris de Admin

Daca ati facut cheltuieli pe medicamente sau analize paraclinice , va putem ajuta sa le recuperati chiar daca medicul nu a vizat reteta pe care a facut mentiunea medicamentelor pe care urma sa le cumparati , asa cum prevede ordinul ministrului.
av. Trifu tel. 0764442422

Comentarii: 0

drepturile chiriasului si art 581 C.pr.civ

Mar Ian 18, 2011 7:29 am Scris de simona_b_a

locuiesc in chirie (de 7 ani in acelasi apartament), iar in perioada sarbatorilor , in timp ce nu se afla nimeni acasa proprietarul apartamentului , fara a ma anunta a schimbat usa de la intrare si mi-a sechestrat toate bunurile si imi interzice accesul in locuinta precum si la bunurile personale (precizez faptul ca nimic din ce este in acel apartament nu este al proprietarei). din ce stiu eu cf …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 24

iesire din indiviziune teren Brasov

Lun Feb 07, 2011 8:22 pm Scris de kmel

In 2004 am cumparat un teren de 1000mp in Stupini, Brasov. Aceasta 1000mp se afla intr-un lot de 4800mp. De la cine am cumparat terenul, ne-a cam pacalit si din front de 22 (cat a spus ca vom cumpara) ne-am trezit cu front de 11, asta cu conditia ca vecinii de lot sa cedeze partea lor in favoarea servitutei pentru noi (pentru mine si pentru persoana de langa mine); suntem 4 cooproprietari pe …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 1

executare silita

Joi Dec 02, 2010 8:37 am Scris de robert

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :

In anul 2006, printr-o HJ irevocabila s-a stabilit ca un fost proprietar al locuintei in care locuiesc trebuia sa platesca unei rude de grad 2 o sulta de 20.000 lei. Termenul de plata a fost 24.12.2006. Respectivul nu si-a platit sulta, iar varul lui , printr-o hotarare jud. din 2007 si-a inscris un privilegiu in cartea funciara (fara stiinta …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 2

contract de vanzare-cumparare vs. act de donatie

Lun Aug 09, 2010 11:29 pm Scris de valentina

Exista o nelamurire in a lua o decizie pentru un anumit tip de act. Am inteles ca cel de donatie se poate contesta in instanta si se poate pierde dreptul de proprietate asupra bunului detinut. Care este cea mai buna varianta?

Comentarii: 1

Donatie cu scutire de raport

Vin Iul 30, 2010 6:51 pm Scris de Admin

Daca la mostenire vin descendentii lui de cuius impreuna cu sotia supravietuitoare, donatiile care au fost facute de catre de cuius catre unul dintre descendenti vor fi aduse la masa succesorala indiferent daca incalca ori nu rezervale legale ale celorlalti?

Comentarii: 1

Anunturi

  Nu exista anunturi disponibile


  divort la notar sau la primar

  In jos

  divort la notar sau la primar Empty divort la notar sau la primar

  Mesaj Scris de Admin la data de Joi Dec 09, 2010 8:43 pm

  aceste prevederi intra in vigoare la data de 26/12/2010 (la 60 zile de la publicarea in MO)

  legea 202/2010

  Art. I. Codul deprocedura civila, republicat in Monitorul Oficial nr. 45 din 24 februarie1948, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeazadupa cum urmeaza:
  39. Articolul 613^1 se modifica si va avea urmatorulcuprins:
  "Art. 613^1
  In cazul in care cererea de divort se intemeiaza pe acordul partilor, ea va fisemnata de ambii soti. Atunci cand este cazul, sotii vor stabili simodalitatile in care au convenit sa fie solutionate cererile accesoriidivortului.
  Primind cererea de divort formulata in conditiile alin. 1, instanta va verificaexistenta consimtamantului sotilor, dupa care va fixa termen pentrusolutionarea cererii in camera de consiliu.
  La termenul de judecata, instanta verifica daca sotii staruie in desfacereacasatoriei pe baza acordului lor si, in caz afirmativ, va trece la judecareacererii, fara a administra probe cu privire la motivele de divort.
  La cererea sotilor, instanta va pronunta o hotarare cu privire la divortpotrivit alin. 3. Prin aceeasi hotarare, instanta se va pronunta, potrivitlegii, cu privire la numele pe care il va purta fiecare sot dupa desfacereacasatoriei si, cand este cazul, cu privire la incredintarea copiilor minori sicontributia parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura sipregatire profesionala a copiilor. Tot astfel, instanta va putea lua act deinvoiala sotilor cu privire la alte cereri accesorii, in conditiile legii.
  In cazul in care sotii nu se invoiesc asupra cererilor accesorii, instanta vacontinua judecata administrand probele prevazute de lege pentru solutionareaacestor cereri."

  40. Dupa articolul 614 se introduce un nou articol, articolul 614^1, cuurmatorul cuprins:
  "Art. 614^1
  In fata instantei de fond, aceasta va starui pentru solutionarea divortuluiprin intelegerea partilor.
  In cazul in care judecatorul recomanda medierea, iar partile o accepta, acestease vor prezenta la mediator, in vederea informarii lor cu privire la avantajelemedierii. Mediatorul nu poate solicita plata onorariului pentru informareapartilor. Dupa informare, partile decid daca accepta sau nu solutionareadivortului prin mediere.
  Pana la termenul fixat de instanta, care nu poate fi mai scurt de 15 zile,partile depun procesul-verbal intocmit de mediator cu privire la rezultatulsedintei de informare.
  Prevederile alin. 2 si 3 nu sunt aplicabile in cazul in care partile auincercat solutionarea divortului prin mediere anterior introduceriiactiunii."

  41. La articolul 617, alineatul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  "In cazurile prevazute de art. 38 alin. 1 din Codul familiei, instanta vadispune desfacerea casatoriei fara a pronunta divortul din vina unuia sau aambilor soti."
  Art. II. Legea nr. 4/1953 Codul familiei, republicata in Buletinul Oficial nr.13 din 18 aprilie 1956, cu modificarile si completarile ulterioare, se modificasi se completeaza dupa cum urmeaza:

  1. La articolul 37, alineatul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  "Casatoria se poate desface prin divort. Divortul poate avea loc:
  a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti;
  b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti suntgrav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
  c) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibilacontinuarea casatoriei."

  2. Articolul 38 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  "Art. 38
  Divortul prin acordul sotilor poate fi pronuntat de catre instantajudecatoreasca indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nucopii minori rezultati din casatorie.
  Divortul prin acordul sotilor nu poate fi admis daca unul dintre soti este pussub interdictie.
  Instanta este obligata sa verifice existenta consimtamantului liber si neviciatal fiecarui sot.
  La solutionarea cererilor accesorii divortului, referitoare la incredintareacopiilor minori, obligatia de intretinere si folosirea locuintei, instanta vatine seama si de interesele minorilor."

  3. Dupa articolul 38 se introduc patru noi articole, articolele 38^138^4, cu urmatorul cuprins:
  "Art. 38^1
  Daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti dincasatorie sau adoptati, ofiterul de stare civila ori notarul public de la loculcasatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacereacasatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort,potrivit legii.
  Dispozitiile art. 38 alin. 2 raman aplicabile.

  Art. 38^2
  Cererea de divort se depune de soti impreuna.
  Ofiterul de stare civila sau notarul public inregistreaza cererea si le acordaun termen de 30 de zile pentru eventuala retragere a cererii de divort.
  La expirarea acestui termen, ofiterul de stare civila sau, dupa caz, notarulpublic verifica daca sotii staruie sa divorteze si daca, in acest sens,consimtamantul lor este liber si neviciat.
  Daca sotii staruie in divort, ofiterul de stare civila sau, dupa caz, notarulpublic elibereaza certificatul de divort fara sa faca vreo mentiune cu privirela culpa sotilor.
  Dispozitiile art. 40 alin. 1 se aplica in mod corespunzator.
  Daca sotii nu se inteleg asupra numelui de familie pe care sa il poarte dupadivort, ofiterul de stare civila sau, dupa caz, notarul public emite odispozitie de respingere a cererii de divort si indruma sotii sa se adresezeinstantei de judecata, potrivit prevederilor art. 38.
  Solutionarea cererilor privind alte efecte ale divortului asupra carora sotiinu se inteleg este de competenta instantei judecatoresti.

  Art. 38^3
  Cand cererea de divort este depusa la primaria unde s-a incheiat casatoria,ofiterul de stare civila, dupa emiterea certificatului de divort, face cuvenitamentiune in actul de casatorie.
  In cazul depunerii cererii la primaria in a carei raza teritoriala sotii auavut ultima locuinta comuna, ofiterul de stare civila emite certificatul dedivort si inainteaza, de indata, o copie certificata de pe acesta la primarialocului unde s-a incheiat casatoria, spre a se face mentiune in actul decasatorie.
  In cazul constatarii divortului de catre notarul public, acesta emitecertificatul de divort si inainteaza, de indata, o copie certificata de peacesta la primaria locului unde s-a incheiat casatoria, spre a se face mentiunein actul de casatorie.

  Art. 38^4
  Daca nu sunt indeplinite conditiile art. 38^1, ofiterul de stare civila sau,dupa caz, notarul public respinge cererea de divort.
  Impotriva refuzului ofiterului de stare civila sau notarului public nu existacale de atac, dar sotii se pot adresa cu cererea de divort instantei dejudecata, pentru a dispune desfacerea casatoriei prin acordul lor sau in bazaunui alt temei prevazut de lege.
  Pentru repararea prejudiciului prin refuzul abuziv al ofiterului de starecivila sau notarului public de a constata desfacerea casatoriei prin acordulsotilor si de a emite certificatul de divort, oricare dintre soti se poateadresa, pe cale separata, instantei competente."

  4. Articolul 39 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  "Art. 39
  Casatoria este desfacuta din ziua cand hotararea prin care s-a pronuntatdivortul a ramas irevocabila.
  In cazul prevazut la art. 38^1, casatoria este desfacuta pe data eliberariicertificatului de divort.
  Fata de cel de-al treilea, efectele patrimoniale ale casatoriei inceteaza de ladata cand s-a facut mentiune despre hotararea de divort sau, dupa caz, desprecertificatul de divort pe marginea actului de casatorie ori de la data cand eiau cunoscut divortul pe alta cale."

  Admin
  Admin

  Mesaje : 124
  Puncte : 274
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 30/07/2010
  Varsta : 50
  Localizare : Bucuresti

  http://juridicenet.forumz.ro

  Sus In jos

  divort la notar sau la primar Empty divortul la notar

  Mesaj Scris de ElenaSto la data de Dum Feb 20, 2011 11:36 pm

  Inca nu sunt foarte lamurita cu pretul divortului. Unde este mai ieftin la notariat sau la starea civila? dar cozile.. cum sunt? am citit pe site-ul unui notariat despre ca pretul este de 500 lei cu tva. Dar am inteles ca si la starea civila este tot atat? Daca stie cineva va rog sa ma lamuriti si pe mine.

  ElenaSto
  Vizitator


  Sus In jos

  divort la notar sau la primar Empty iti recomand si http://notariat-tineretului.net/divort/divortul-la-notar

  Mesaj Scris de Gabrield la data de Dum Feb 20, 2011 11:47 pm

  Eu am inteles ca scapi putin mai ieftin la starea civila dar ai si dezavantaje evidente (daca ai mai colaborat cu institutii ale statului:P statul la coada, indiferenta etc. )

  divort la notar sau la primar Divortul-la-notar

  Gabrield
  Vizitator


  Sus In jos

  divort la notar sau la primar Empty Re: divort la notar sau la primar

  Mesaj Scris de Admin la data de Mar Feb 22, 2011 8:04 pm

  la Oficiul de stare civila nu se percep taxe decat in unele zone ale tarii.
  In Bucuresti inca este gratis .

  Admin
  Admin

  Mesaje : 124
  Puncte : 274
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 30/07/2010
  Varsta : 50
  Localizare : Bucuresti

  http://juridicenet.forumz.ro

  Sus In jos

  divort la notar sau la primar Empty iti recomand http://e-juridic.manager.ro/articole/divortul-la-notar:-acte-necesare-6040.html

  Mesaj Scris de ionela la data de Mier Mar 02, 2011 2:32 am

  divort la notar sau la primar

  ionela
  Vizitator


  Sus In jos

  divort la notar sau la primar Empty gasiti detalii si aici: www.dreptonline.ro/utile/divort.php

  Mesaj Scris de ionela la data de Mier Mar 02, 2011 2:34 am

  divort la notar sau la primar

  ionela
  Vizitator


  Sus In jos

  divort la notar sau la primar Empty Re: divort la notar sau la primar

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


  Continut sponsorizat


  Sus In jos

  Sus


   
  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum