juridicenet
despagubiri accidente de circulatie, accidente de munca si malpraxis- 0764442422
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

Ianuarie 2020
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

raspundere civila

Mar Aug 23, 2011 6:54 pm Scris de loviubesc

Buna ziua

Pare rau pentru limba mea dar sunt Franceza.

Locuiesc în Franta si prietenul meu are o casa (rural) fara valoare în care nu locuieste nimeni la Medies Vii. Daca cineva este ranit pe proprietatea sa, fara a fi invitat, este responsabil???????? chiar daca bunul nu este închisa ????????????In Franta sunt responsabil chiar daca este un hot).

De exemplu, în cazul în care copiii intra …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 2

recuperarea banilor dati pe medicamente in spitale

Joi Iun 23, 2011 5:06 am Scris de Admin

Daca ati facut cheltuieli pe medicamente sau analize paraclinice , va putem ajuta sa le recuperati chiar daca medicul nu a vizat reteta pe care a facut mentiunea medicamentelor pe care urma sa le cumparati , asa cum prevede ordinul ministrului.
av. Trifu tel. 0764442422

Comentarii: 0

drepturile chiriasului si art 581 C.pr.civ

Mar Ian 18, 2011 7:29 am Scris de simona_b_a

locuiesc in chirie (de 7 ani in acelasi apartament), iar in perioada sarbatorilor , in timp ce nu se afla nimeni acasa proprietarul apartamentului , fara a ma anunta a schimbat usa de la intrare si mi-a sechestrat toate bunurile si imi interzice accesul in locuinta precum si la bunurile personale (precizez faptul ca nimic din ce este in acel apartament nu este al proprietarei). din ce stiu eu cf …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 24

iesire din indiviziune teren Brasov

Lun Feb 07, 2011 8:22 pm Scris de kmel

In 2004 am cumparat un teren de 1000mp in Stupini, Brasov. Aceasta 1000mp se afla intr-un lot de 4800mp. De la cine am cumparat terenul, ne-a cam pacalit si din front de 22 (cat a spus ca vom cumpara) ne-am trezit cu front de 11, asta cu conditia ca vecinii de lot sa cedeze partea lor in favoarea servitutei pentru noi (pentru mine si pentru persoana de langa mine); suntem 4 cooproprietari pe …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 1

executare silita

Joi Dec 02, 2010 8:37 am Scris de robert

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :

In anul 2006, printr-o HJ irevocabila s-a stabilit ca un fost proprietar al locuintei in care locuiesc trebuia sa platesca unei rude de grad 2 o sulta de 20.000 lei. Termenul de plata a fost 24.12.2006. Respectivul nu si-a platit sulta, iar varul lui , printr-o hotarare jud. din 2007 si-a inscris un privilegiu in cartea funciara (fara stiinta …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 2

contract de vanzare-cumparare vs. act de donatie

Lun Aug 09, 2010 11:29 pm Scris de valentina

Exista o nelamurire in a lua o decizie pentru un anumit tip de act. Am inteles ca cel de donatie se poate contesta in instanta si se poate pierde dreptul de proprietate asupra bunului detinut. Care este cea mai buna varianta?

Comentarii: 1

Donatie cu scutire de raport

Vin Iul 30, 2010 6:51 pm Scris de Admin

Daca la mostenire vin descendentii lui de cuius impreuna cu sotia supravietuitoare, donatiile care au fost facute de catre de cuius catre unul dintre descendenti vor fi aduse la masa succesorala indiferent daca incalca ori nu rezervale legale ale celorlalti?

Comentarii: 1

Anunturi

  Nu exista anunturi disponibile


  inmatriculari auto 0722560292

  In jos

  inmatriculari auto 0722560292 Empty inmatriculari auto 0722560292

  Mesaj Scris de remus388 la data de Lun Noi 15, 2010 11:25 pm

  Pt. un onorariu de 200 RON efectuez demersurile necesare in vederea inmatricularii autovehifculului dvs. fara sa fie nevoie sa va deplasati pt. a face vre-o imputernicire notariala. Sunt avocat si ma deplasez eu la dvs. pt a semna imputernicirea avocatiala in baza careia va voi reprezenta . Oferta este valabila doar pt. Bucuresti. lasati mesaj pe e-mail trifugabriel@yahoo.com sau sunati la tel. 0722560292 Shocked

  remus388

  Mesaje : 8
  Puncte : 12
  Reputatie : 0
  Data de inscriere : 31/07/2010

  Sus In jos

  inmatriculari auto 0722560292 Empty reglementare legala inmatriculari auto

  Mesaj Scris de georgesc la data de Mar Noi 16, 2010 1:01 am

  Legislatie

  Hotarârea 85 din 23 ianuarie 2003

  pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002privind circulatia pe drumurile publice
  Codul de lege in intregime il gasiti pe siteul sau la click Capitolul 2 - SECTIUNEA a 2-a
  Inmatricularea, inregistrarea si radierea din circulatie a vehiculelor

  ART. 22

  (1) Detinatorii de vehicule sunt obligati sa le inmatriculeze sau sa le inregistreze, dupa caz, inainte de a le pune in circulatie si sa solicite radierea lor din evidenta, potrivit prezentului regulament.
  (2) Detinatorii de autovehicule inmatriculate trebuie sa monteze pe acestea placutele cu numerele de inmatriculare.
  (3) Detinatorii de vehicule inregistrate trebuie sa monteze pe acestea placutele cu numerele deinregistrare sau sa inscrie aceste numere pe vehicule. 1. Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor


  ART. 23
  (1) Vehiculele fabricate in tara sau, dupa caz, importate, care, prin constructie, pot circula cu o viteza mai mare de 6 km/h, trebuie sa fie omologate pentru a circula pe drumurile publice.
  (2) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) categoriile de vehicule stabilite de autoritatea competenta.
  ART. 24
  Se inmatriculeaza numai autovehiculele si remorcile omologate, potrivit legii, de catre Regia
  Autonoma "Registrul Auto Roman".
  ART. 25
  Omologarea pentru circulatie atesta ca autovehiculul, remorca sau tramvaiul corespunde normelor tehnice de securitate a traficului si de protectie a mediului inconjurator, prevazute de lege, precum si destinatiei acestora.
  ART. 26
  (1) In urma omologarii pentru circulatie a autovehiculului sau remorcii, detinatorului i seelibereaza cartea de identitate a vehiculului.
  (2) Caracteristicile constructive sau de folosinta ale vehiculului omologat pentru circulatie nu pot fi modificate decat in conditiile prevazute de lege.
  ART. 27
  (1) Autovehiculele si remorcile pot fi certificate din punct de vedere al autenticitatii de catre Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", care elibereaza in acest sens certificate de autenticitate.
  (2) Certificarea autenticitatii unui vehicul atesta ca acesta nu prezinta modificari ale elementelor de identificare atribuite de constructor si ca documentele vehiculului eliberate de autoritatile straine sunt autentice. Optional, certificarea pentru autenticitate poate atesta si faptul ca vehiculul nu este reclamat ca fiind furat in tara sau strainatate, la data solicitarii, potrivit bazelor de date la care Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" are acces.
  ART. 28
  (1) Autovehiculul sau remorca ce nu pot fi identificate din cauza lipsei, alterarii sau distrugerii elementelor de identificare poansonate sau stantate de constructor ori autovehiculul sau remorca asamblate din piese ce nu pot fi identificate sau cele pentru care nu se poate stabili identitatea unuia sau mai multor detinatori ori proprietari succesivi nu pot fi omologate in vederea admiterii in circulatia pe drumurile publice. Se excepteaza autovehiculul si remorca pentru care politia poate
  stabili provenienta legala a acestuia.
  (2) Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei impreuna cu Ministerul de Internestabilesc, pe baza de protocol, categoriile de vehicule pentru care este obligatorie certificareaautenticitatii, inainte de inmatriculare, precum si extinderea sau restrangerea acestor categorii.
  (3) Autovehiculele si remorcile reclamate ca fiind furate in Romania sau in strainatate si date in urmarire de Inspectoratul General al Politiei Romane nu se inmatriculeaza.
  (4) Fac exceptie de la prevederile alin. (3) autovehiculele si remorcile pentru care organul de urmarire penala a emis o dispozitie prin care se permite inmatricularea pana la finalizarea cercetarilor, caz in care in certificatul de inmatriculare si in cartea de identitate a vehiculului se inscrie mentiunea "Autovehicul declarat furat din (tara) la data de ... .".
  (5) Circulatia vehiculelor prevazute la alin. (4) este permisa doar pe teritoriul Romaniei.
  ART. 29
  Autoritatea competenta pentru inmatricularea si radierea autovehiculelor si remorcilor este Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei din Ministerul de Interne, prin structurile teritoriale de specialitate.
  ART. 30
  (1) Autovehiculul si remorca se inmatriculeaza, permanent, temporar sau pentru probe, la autoritatea competenta in raza careia proprietarul isi are domiciliul sau sediul, pentru persoanele romane, ori resedinta sau domiciliul in cazul cetatenilor straini.
  (2) La cererea persoanei juridice, autovehiculul sau remorca se poate inmatricula la autoritatea competenta in raza careia persoana juridica are reprezentante, filiale, sucursale, puncte de lucru ori unitati subordonate.
  (3) Autovehiculele apartinand Ministerului Apararii Nationale sau Ministerului de Interne, inregistrate in sistem propriu, pot fi inmatriculate si la autoritatea competenta.
  ART. 31
  (1) Persoana care detine autovehicule sau remorci inmatriculate in alte state si are sau isi stabileste domiciliul ori resedinta in Romania este obligata sa le inmatriculeze in termen de 90 de zile de la data intrarii in tara a acestora sau de la data stabilirii domiciliului ori resedintei
  proprietarului in Romania.
  (2) Orice vehicul inmatriculat in strainatate care nu este in proprietatea unei persoane cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania, dar se afla in folosinta cu orice titlu a unei astfel de persoane, poate circula in Romania o singura perioada de maximum 120 de zile de la intrarea in tara.
  (3) In cazul nerespectarii dispozitiilor de la alin. (1) si (2), dupa expirarea termenelor, pe langa sanctiunea contraventionala, politia va retine certificatul si placutele cu numerele de inmatriculare straine, care vor fi remise autoritatilor emitente.
  ART. 32
  La inmatriculare, autovehiculului sau remorcii i se atribuie placute cu un singur numar de inmatriculare, cu exceptia cazurilor autorizate de Ministerul de Interne.
  ART. 33
  (1) Inmatricularea autovehiculului si a remorcii se face pe baza urmatoarelor documente
  a) cererea solicitantului, care cuprinde si declaratia acestuia, pe proprie raspundere, cu privire la modul de intrare in proprietatea sa a vehiculului;
  b) fisa de inmatriculare, semnata, dupa caz, de actualul si de fostul proprietar, cu vizele care atesta plata taxei pentru mijloacele mecanice de transport;
  c) cartea de identitate a vehiculului, prevazuta cu elementele de secretizare aplicate de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", in original si in copie;
  d) actul de proprietate al autovehiculului sau remorcii, in original si in copie;
  e) actul de identitate al solicitantului, in original si in copie;
  f) dovada de efectuare a inspectiei tehnice periodice, in termenul de valabilitate, cu exceptia autovehiculelor noi, la prima inmatriculare;
  g) copia documentului de asigurare pentru cazuri de raspundere civila, ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei;
  h) dovada de efectuare a formalitatilor vamale de import definitiv (pentru inmatricularea permanenta) sau temporar (pentru inmatricularea temporara), in cazul autovehiculelor si al remorcilor dobandite din strainatate;
  i) dovada de plata a taxei de inmatriculare;
  j) dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare;
  k) dovada de plata a contravalorii placutelor cu numere de inmatriculare;
  l) dovada de identificare a vehiculului, eliberata de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", cu exceptia vehiculelor aflate la prima inmatriculare, sau certificatul de autenticitate al vehiculului, dupa caz.
  (2) Documentele originale prevazute la alin. (1) lit. d) si e) se restituie pe loc, dupa confruntarea cu copiile acestora.
  (3) In cazul autovehiculului si remorcii de provenienta straina care nu sunt comercializate de agenti economici autorizati si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, se solicita, pe langa documentele prevazute la alin. (1), documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, in original. In cazul existentei unor indicii cu privire la falsificarea sau contrafacerea acestor acte, se vor efectua verificari prin structurile specializate ale politiei, timp in care solicitantului i se
  pot atribui succesiv mai multe autorizatii provizorii de circulatie.
  (4) Persoana juridica care solicita inmatricularea trebuie sa depuna, pe langa documentele prevazute la alin. (1), si acte care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea, sediul si reprezentantul legal.
  ART. 34
  Autovehiculele si remorcile apartinand misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, care isi desfasoara activitatea in Romania, se inmatriculeaza, la cererea celor interesati, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, pe baza acelorasi documente prevazute la art. 33, cu exceptia taxei de inmatriculare si a dovezii de plata a taxei asupra mijloacelor mecanice de transport daca, pe baza de reciprocitate, se acorda scutiri pentru acestea.
  ART. 35
  (1) Se inmatriculeaza temporar autovehiculele si remorcile care:
  a) urmeaza sa fie scoase definitiv din Romania;
  b) sunt importate in regim temporar, potrivit legii;
  c) sunt de provenienta straina, comercializate in Romania in sistem leasing.
  (2) Pentru cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), inmatricularea temporara se efectueaza pentru o perioada ce nu poate depasi termenul de valabilitate al asigurarii internationale (cartea verde), iar pentru cazurile prevazute la alin. (1) lit. b), perioada de inmatriculare temporara nu poate depasi sfarsitul anului in curs, daca solicitarea a fost facuta in primele 9 luni ale anului respectiv, ori sfarsitul anului urmator, daca solicitarea a fost facuta in ultimele 3 luni ale anului in curs.
  (3) Pentru autovehiculele si remorcile care se introduc in Romania printr-o operatiune de leasing extern sau pentru cele prevazute la alin. (1) lit. c), durata de inmatriculare temporara se atribuie pana la expirarea contractului de leasing, fara a se depasi termenul limita stabilit pentru importul temporar.
  ART. 36
  Pentru fiecare autovehicul sau remorca inmatriculata se elibereaza un certificat de inmatriculare. Forma si continutul acestuia se stabilesc de catre autoritatea competenta.
  ART. 37
  In cazul schimbarii oricaror date referitoare la proprietar ori la vehicul, inscrise in certificatul de inmatriculare, titularul acestuia este obligat sa solicite autoritatii emitente eliberarea unui nou astfel de document, in termen de cel mult 30 de zile de la data la care a survenit aceasta modificare.
  ART. 38
  (1) Autoritatea competenta autorizeaza provizoriu circulatia autovehiculelor si a remorcilor neinmatriculate, pentru o perioada de cel mult 30 de zile, in vederea efectuarii formalitatilor premergatoare inmatricularii. In cazuri bine intemeiate, se pot atribui succesiv mai multe astfel de autorizatii pentru acelasi vehicul.
  (2) Autorizatia provizorie de circulatie da dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul Romaniei.
  ART. 39
  (1) Autoritatea competenta inmatriculeaza pentru probe autovehicule si remorci:
  a) care efectueaza probe in vederea omologarii, precum si a autosasiurilor care efectueaza deplasari de la unitatile constructoare la cele care le caroseaza, la solicitarea persoanelor juridice care au ca obiect de activitate fabricarea, asamblarea, carosarea sau incercarea autovehiculelor sau a remorcilor;
  b) care se comercializeaza, in vederea probelor solicitate de clienti, la cererea persoanelor juridice care detin spatiu special amenajat pentru expunerea vehiculelor si au un volum mediu de vanzari de cel putin 5 autovehicule sau remorci intr-un interval de o luna.
  (2) Certificatele de inmatriculare pentru probe sunt valabile cel mult un an de la data eliberarii.
  (3) Autovehiculele care participa la concursuri automobilistice pe teritoriul Romaniei pot fi autorizate provizoriu pentru circulatie, pe o perioada de cel mult 30 de zile si numai pe traseele mentionate in autorizatie.
  (4) Se interzic transportul comercial de bunuri si persoane cu autovehicule si remorci care circula in baza inmatricularii pentru probe, folosirea acestor certificate pentru autovehicule si remorci de provenienta straina pentru care nu au fost efectuate formalitatile vamale in Romania, precum si circulatia vehiculelor prevazute la alin. 1 lit. b), in afara judetului sau a municipiului Bucuresti, in raza caruia isi are sediul titularul certificatului de inmatriculare pentru probe.
  ART. 40
  Se interzice circulatia pe drum a autovehiculelor sau remorcilor daca:
  a) termenul prevazut pentru inmatricularea provizorie, pentru probe sau temporara a expirat;
  b) dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare retinut potrivit legii este fara drept de circulatie sau cu durata dreptului de circulatie expirata.
  2.Inregistrarea autovehiculelor


  ART. 41
  (1) Tramvaiele, troleibuzele, masinile autopropulsate pentru lucrari, masinile agricole sau forestiere, vehiculele cu tractiune animala, precum si cele pentru care nu exista obligatia inmatricularii se inregistreaza la consiliile locale, potrivit reglementarilor emise de acestea.
  (2) O data cu inregistrarea vehiculelor prevazute la alin. (1), se emite certificatul si se atribuie un numar de inregistrare compus din denumirea localitatii sau abrevierea denumirii localitatii si un numar de ordine.
  (3) Consiliile locale stabilesc traseele de circulatie ale vehiculelor prevazute la alin. (1).
  ART. 42
  Se interzic circulatia pe drumul public a vehiculelor neinregistrate ori care nu poarta numarul de
  inregistrare, precum si circulatia acestora pe alte trasee decat cele stabilite.
  3. Numerele de inmatriculare sau
  de inregistrare (provizorii si de probe)  ART. 43
  (1) La inmatriculare, fiecarui autovehicul sau fiecarei remorci i se atribuie un numar de inmatriculare compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti, numarul de ordine si o combinatie de trei litere.
  (2) Numarul de inmatriculare al autovehiculelor si remorcilor prevazute la art. 34 este compus din indicativul CD, CO sau TC, dupa caz, si numarul de ordine.
  (3) In cazul numarului de inmatriculare temporara, la indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti si numarul de ordine se adauga luna si anul in care expira valabilitatea inmatricularii.
  (4) La autorizarea provizorie a circulatiei autovehiculului sau remorcii se atribuie un numar compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti si numarul de ordine.
  (5) La inmatricularea pentru probe a autovehiculului sau a remorcii se atribuie un numar compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti, numarul de ordine si inscrisul "PROBE".
  (6) La data inmatricularii, inregistrarii sau autorizarii pentru circulatie se elibereaza si placutele cu numarul atribuit.
  ART. 44
  (1) Numarul de inmatriculare, cel provizoriu si de probe se aplica pe placute metalice, avand fondul alb reflectorizant si inscrisul cu litere majuscule si cifre arabe, in relief.
  (2) Placutele se fixeaza la partea din fata si din spate a autovehiculului, iar la motocicleta, motoreta si remorca, numai la partea din spate, in locurile special destinate.
  (3) Pe placuta din spate se aplica ecusonul care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice.
  ART. 45
  Indicativele judetelor si al municipiului Bucuresti, alcatuirea numerelor de ordine, formele, dimensiunile, culorile fondului placilor si ale inscrisurilor aplicate, precum si conditiile de calitate sunt stabilite prin standard de stat, potrivit legii.
  ART. 46
  Numerele de inregistrare, forma si dimensiunile placutelor cu numere de inregistrare pentru vehiculele apartinand Ministerului Apararii Nationale sau Ministerului de Interne se stabilesc si seatribuie de aceste institutii.
  4. Radierea din circulatie a vehiculelor


  ART. 47
  (1) Proprietarii de vehicule inmatriculate sau inregistrate sunt obligati sa solicite radierea din evidenta a acestora, in termen de 30 de zile, in urmatoarele cazuri:
  a) la trecerea vehiculului in proprietatea altei persoane;
  b) la schimbarea domiciliului sau sediului in raza de competenta a altei unitati administrativ-teritoriale decat aceea unde vehiculul este inmatriculat sau inregistrat;
  c) la scoaterea definitiva din Romania a autovehiculului sau remorcii;
  d) cand vehiculul a devenit impropriu din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumul public si daca fac dovada ca acesta este dezmembrat de un agent economic autorizat potrivit legii.
  (2) In cazul furtului, radierea din circulatie se efectueaza dupa 90 de zile de la data inregistrarii plangerii, la solicitarea proprietarului.
  (3) Vehiculul indisponibilizat prin instituirea unui sechestru asigurator se radiaza in baza ordonantei motivate a procurorului sau a incheierii instantei de judecata.
  (4) Proprietarul vehiculului poate solicita radierea acestuia daca nu mai doreste sa-l pastreze in circulatie, cu conditia depozitarii lui in alte spatii decat cele apartinand domeniului public.
  (5) Se radiaza din oficiu vehiculul abandonat ori fara stapan, in conditiile prevazute de lege, precum si vehiculul care a apartinut unei persoane juridice desfiintate si pentru care nu s-a achitat impozitul asupra mijloacelor mecanice de transport pe o perioada mai mare de 3 ani.
  (6) Radierea se comunica in termen de 30 de zile, de catre autoritatea care a efectuat-o, administratiei financiare competente, potrivit legii.
  ART. 48
  Radierea se face pe baza depunerii certificatului si placutelor cu numere de inmatriculare, a cartii de identitate a autovehiculului, a fisei de inmatriculare cu viza administratiei financiare competente, precum si a documentelor care atesta faptul ca a intervenit una dintre situatiile prevazute la art. 47 alin. (1)-(5).
  SECTIUNEA a 3-a - Obligatiile detinatorilor de vehicule
  ART. 49
  Detinatorii de vehicule sunt obligati sa comunice, la cererea politiei, identitatea persoanelor carora le-au incredintat vehiculele pentru a fi conduse pe drumurile publice, in cazul in care aceste persoane au savarsit infractiuni sau au comis contraventii.
  ART. 50
  (1) Proprietarul de autovehicul sau remorca, cu domiciliul, sediul sau resedinta in Romania, este obligat:
  a) sa declare autoritatii emitente pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de inmatriculare, in cel mult 48 de ore de la constatare;
  b) sa solicite Regiei Autonome "Monitorul Oficial" publicarea pierderii, furtului sau distrugerii certificatului de inmatriculare;
  c) sa solicite eliberarea unui nou document in locul celui furat, pierdut sau distrus;
  d) sa depuna imediat, la autoritatea emitenta, originalul certificatului de inmatriculare, daca, dupa obtinerea duplicatului, a reintrat in posesia acestuia;
  e) sa prezinte vehiculul pentru a fi supus inspectiei tehnice la termenul si in conditiile prevazute de lege.
  (2) Persoanele juridice detinatoare de vehicule au, pe langa cele prevazute la alin. (1), si urmatoarele obligatii:
  a) sa verifice starea tehnica a vehiculelor, sa faca mentiuni despre aceasta in foaia de parcurs sau ordinul de serviciu si sa nu permita iesirea in circulatie a celor care nu indeplinesc conditiile tehnice;
  b) sa elibereze foaie de parcurs sau ordin de serviciu pentru vehiculele care pleaca in cursa;
  c) sa nu permita conducerea vehiculului de catre persoane care nu poseda permis de conducere corespunzator sau atestat profesional;
  d) sa nu permita conducatorilor de vehicule sa plece in cursa sub influenta bauturilor alcoolice, a substantelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora ori intr-o stare accentuata de oboseala;
  e) sa tina seama de observatiile facute de politisti sau de conducatorii de vehicule in foaia de parcurs;
  f) sa anunte imediat politia despre orice accident savarsit de conducatorii de vehicule proprii;
  g) sa instaleze la intrarile si iesirile din garaje si depouri indicatoare de prevenire;
  h) sa verifice respectarea timpilor de repaus si de odihna, precum si a regimului legal de viteza, prin citirea inregistrarilor aparatelor prevazute la art. 259;
  i) sa asigure prin mijloace proprii testarea anuala a calificarii conducatorilor de autovehicule in scopul insusirii corecte si al respectarii de catre acestia a dispozitiilor legale ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice.
  ART. 51
  (1) Detinatorii de autovehicule pot monta pe acestea sisteme antifurt.
  (2) Se interzice montarea pe autovehicule a sistemelor antifurt sonore care se declanseaza la trecerea, in imediata apropiere, a altui vehicul. Durata semnalului nu trebuie sa fie mai mare de un minut, iar intensitatea acestuia nu trebuie sa depaseasca pragul fonic prevazut in reglementarile legale in

  georgesc
  Vizitator


  Sus In jos

  Sus


   
  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum